Ingrediente pentru șarlotă de ciocolată albă:

● 20 de pișcoturi
● 200 g ciocolată albă

● 4 ouă
● 800 ml lapte

● 2 linguri amidon de porumb

● 150 g zahăr
● 200 ml compot de mere
Pentru servit:

● 100 g ciocolată albă

1. Se amestecă ouăle cu zahărul până la omogenizare, apoi se adaugă amidonul. Se toarnă laptele călduț după care se pune la fiert, la bain-marie, până se îngroașă ca o cremă. Se ia de pe foc și se pune ciocolata albă tăiată și se amestecă până se obține crema de șarlotă.
2. Se tapetează cu folie transparentă o formă cu pereți detașabili.
3. Pișcoturile se trec rapid prin compotul de mere și se așază în picioare, unul lânga altul.
4. Se toarnă jumătate din cantitatea de cremă în forma cu pișcoturi, se pune un strat de pișcoturi, se toarnă al doilea strat de cremă. Se învelește cu marginile foliei și se lasă la rece pentru 4 ore. Se servește cu ciocolată albă trecută prin răzătoarea mare.2020