►o lingură brânză mascarpone
►100 ml smântână pentru gătit
►sare
►zeama de la o lămâie
►piper alb și negru măcinat
►6 cartofi cu coaja roșie
►3 morcovi
►4 castraveți murați
►300 g mazăre fiartă
►300 g piept de curcan
1. Se spală cartofii şi morcovii, se curăță și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se pune și pieptul de curcan să fiarbă.
2. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol brânza mascarpone, muștarul, sarea, smântâna și zeama de lămâie. Se amestecă cu mixerul și se obține un sos de consistența ciulamalei. Se potrivește cu sare și piper, după gust. Se pun ouăle să fiarbă.
3. Se scot castraveții din borcan, se lasă sub jetul de apă rece și se taie cubulețe potrivite. Se toacă morcovul şi cartofii. Se scoate mazărea din borcan, se scurge de zeamă și se amestecă cu restul legumelor fierte.
4. După ce s-a răcit pieptul de curcan, se taie cubulețe și se amestecă cu restul legumelor. Salata se servește cu sosul preparat și se ornează cu albuș fiert.