►500 g tagliatele
►4-5 roșii
►200 g măsline verzi
►o legătură ceapă verde
►busuioc proaspăt
►sare
►1-2 linguri ulei de măsline
►2 lingurițe oțet aromatic
►2 linguriţe vin alb demidulce
►o linguriță zahăr sau miere
1. Se pune apă într-o oală, se adaugă o linguriță de sare și 1-2 lingurițe de ulei de măsline. Se lasă să clocotească și se adaugă pastele cu atenție să nu se rupă. Se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj.
2. După ce au fiert, se dau printr-un jet de apă rece. Este foarte important să se clătească după ce au fiert, atât pentru aspect, cât și pentru gust. Astfel, devin lucioase și elimină surplusul de făină.
3. Se spală roșiile, se taie cubuleţe și se presară un praf de sare. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.
4. Se scurg bine pastele, se pun într-un bol și se amestecă cu roșiile tăiate cubulețe, se adaugă măslinele verzi și, nu în ultimul rând, sosul preparat din vin, ulei de măsline, miere și oțetul aromatic. Se amestecă bine și se servește ornată cu busuioc.