► Ingrediente
► 4 vinete
►500 g carne tocată
►3 cepe
►o legătură pătrunjel
►cimbru verde
►sare
►piper negru măcinat
►un ou
►ulei de floarea-soarelui
►un kg roșii
►2-3 linguri pesmet

► Preparare:
1. Se curăță vinetele de coajă, se taie felii și se sărează.
2. Separat, se curăță ceapa și se călește în ulei. Se adaugă carnea, se înăbușă cu apă călduță și, la final, se pun verdeața tocată, sare și piper. După ce s-a răcit, se adaugă oul.
3. Feliile de vinete se storc de sucul toxic, se trec prin pesmet și se prăjesc. Se umplu cu com-poziția de carne. Se rulează și se așază în tava tapetată cu ulei și pesmet. Roșiile se spală, se opăresc și se zdrobesc, iar sucul se toarnă peste rulouri. Se bagă în cuptor și se rumenesc.