Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • sare
  • o linguriță drojdie uscată
  • un pic de lapte
  • Pentru umplutură:

  • 3 morcovi
  • un ardei gras
  • o legatură ceapă verde
  • o lingură ulei
  • o legatură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • Pentru copt:

  • o lingură semințe de mac
  • un gălbenuș
  • 1. Cartofii curățați se pun la fiert în apă cu sare.
    2. Se zdrobesc apoi, se lasă la răcorit și se adaugă ouăle, făina, drojdia, sarea și un pic de lapte. Se amestecă și se transferă pe masa de lucru și se frământă 10 minute. Se lasă la crescut 30 de minute.
    3. Între timp, morcovii rași, ceapa și ardeiul tăițai mărunt se pun să se călească în ulei. După ce amestecul a devenit sticlos, se adaugă puțină apă și se lasă 10 minute la fiert. Când a scăzut, se trage de pe foc și se pun sare, piper și pătrunjel.
    4. Se lucrează puțin aluatul pe masa presărată cu făină, se întinde cu degetele, se pune umplutura și se rulează. Se așază în forma de copt, se unge cu gălbenuș și se presară cu mac. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock