Ingrediente
Pentru rulada de carne:
►600 g pulpă de porc
►2 ouă
►3-4 cepe roșii
►sare
►piper măcinat
►100 g unt
►miezul de la o baghetă
►cimbru uscat
Pentru sos:
►500 ml piure de roșii
►4-5 căței usturoi
►2 ardei iuți
►o linguriță boia dulce
►o linguriță boia iute
1. Se curăță și se spală ceapa. Se taie solzișori și se călește
3-4 minute în puțin ulei. Apoi se condimentează cu sare, boia și piper şi se lasă să se răcească.
2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte călduț, untul moale,  ouăle, ceapa călită și condimentele. Se amestecă bine.
3. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie specială de copt și se toarnă compoziția. Se întinde uniform și se dă la cuptor, la foc mic.
4. În acest timp, se curăță usturoiul, se pisează și se călește în puțin ulei, se adaugă ardeii iuți tăiați mărunt și se călesc împreună. Se toarnă piureul de roșii, se pun condimentele, după gust, și se lasă să scadă la foc mic. După ce s-a copt rulada, se feliază și se servește cu sosul picant.