Ingrediente:

● o bucată de carne de porc, de pe burtă, de circa 1 kg

● 250 g carne tocată

● 1/2 ceapă roșie

● 150 g ciuperci

● un morcov fiert

● 1/2 ardei gras roșu

● 1/2 ardei gras verde

● sare

● piper măcinat

● 250 ml zeamă de varză

● 2 l apă

● o linguriță piper mozaic boabe

● 3 semințe de cardamom

● o linguriță cimbru uscat

● 50 ml ulei

Cum prepari rulada de porc cu legume

1. Carnea se spală bine sub jet de apă rece și se taie astfel încât să se obțină o bucată subțire și suficient de mare, care se bate și se condimentează cu sare și piper. Ceapa și ciupercile se taie mărunt și se amestecă bine cu carnea tocată, sare și piper, după gust.

2. Morcovul și ardeii se taie cubulețe. Pe bucata de carne se întinde amestecul de carne tocată și apoi se presează uniform morcovul și ardeii.

3. Se rulează cu grijă carnea, astfel încât să se formeze o ruladă, care se leagă astfel încât rulada să nu se împrăștie.

4. Se pune rulada la fiert în apă cu zeamă de varză, o linguriță de sare, piperul boabe, cardamomul și cimbrul, pentru 90 de minute.

5. Într-o tavă cu pereți mai înalți, se toarnă uleiul și se așază rulada, apoi se adaugă 500 ml din zeama în care a fiert carnea. Se acoperă cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit pentru o oră.

6. Se îndepărtează hârtia și se mai lasă 30 de minute, timp în care se stropește rulada cu zeamă din tavă de cel puțin 5 ori, pentru a se rumeni frumos. Se servește rulada tăiată felii, fie caldă, cu garnitura preferată, fie rece, la aperitiv