Ingrediente:
Pentru îngheata de vanilie:
Pentru îngheata de zmeură:
1. Pentru amestecul de vanilie, laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două pe lungime se pun pe foc.
2. Între timp, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc și apoi se toarnă laptele peste amestecul
de ouă. Se amestecă și se repune pe foc.
3. Se lasă la foc mic să fiarbă, amestecând continuu și, când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc, se strecoară și se lasă să se răcească.
4. Între timp, zmeura cu zahărul și un pic de apă se pun pe foc, se lasă să dea un clocot și apoi se pasează și se trece printr-o sită, pentru a extrage doar sucul.
5. Apoi, sucul se mixează cu mascarpone și laptele.
6. Într-o tavă tapetată cu folie alimentara se pun straturi succesive din cele două compoziții și, fără a amesteca, se dă tava la congelator pentru patru ore.
Sursa foto: Shuterstock