Ingrediente pentru ruladă ce ciocolată cu alune:

Pentru blat:

● 4 ouă
● 100 g făină
● 120 g zahăr
● 10 g cacao

Pentru interior și exterior:

● 200 g ciocolată neagră
● 200 ml frișcă lichidă
● 100 g alune fin măcinate

 

1. Pentru blat, la bain-marie, se amestecă ouăle cu zahărul folosind mixerul.
2. Când amestecul a devenit spumos, se scoate de la bain-marie și, cu lingura, se adaugă făina amestecată cu cacaua.
3. Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie, se nivelează și se coace 10 minute. Se scoate pe un șervet ușor umezit, se rulează și se lasă să se răcească.

4.Pentru cremă se fierbe frișca și toarnă peste ciocolată și se amestecă până la topire. Se desface aluatul, se
pune crema, se rulează, se acoperă cu crema și se presară alunele. Se lasă de pe o zi pe alta.

S-ar putea să-ți placă și…