Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru crema de interior:
Pentru sirop:
Pentru crema de decor:
1. Pentru blat, se amestecă ouăle cu zahărul
la bain-marie și, după ce s-a format
o cremă, se scoate și se continuă mixarea
până se răcește. Se pun făina cernută,
cacaua la fel, se amestecă și se întinde
aluatul într-o tavă de copt tapetată cu
hârtie. Se nivelează și se coace 15 minute.
Se scoate pe o bucată de hârtie de copt,
se înlatură hârtia pe care s-a copt în tavă și
se lasă să se răcească.
2. Pentru cremă, se fierbe frișca lichidă și
se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se
amestecă până la obinerea unei creme
omogene în care se pune untul tăiat
cubulețe. Se amestecă și se lasă la răcit.
Se întinde crema pe blat, se rulează și se
învelește în folie alimentară care se strânge
bine la capete. Se lasă la frigider 3 ore.
3. Între timp, mierea și romul se încălzesc
și toate ingredientele pentru crema de
decor se amestecă la bain-marie. Se lasă
apoi să se răcorească. Rulada se scoate de
la frigider, se stropește cu sirop, se pune
pe platoul de servit și se toarnă crema de
decor. Se lasă să se închege bine și apoi se
dă la rece până la servire.
Sursa foto:Shutterstock