Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 cartofi de mărime medie
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • un plic praf de copt
  • sare
  • o lingură mac
  • Pentru umplutură:

  • 600 g ciuperci
  • 2 ardei grași
  • o ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Cartofii curățați de coajă se fierb foarte bine și apoi se pasează sau se mixează pentru a obține o pastă fină.
    2. Făina se amestecă cu praful de copt, se cerne peste cartofi, se adaugă două ouă, untul moale, un praf de sare și se amestecă bine pentru a obține un aluat omogen. Se lasă așa până se prepară ciupercile.
    3. În ulei încins se pun ceapa, ciupercile și ardeii să se călească și se lasă până ce apa ciupercilor scade complet și amestecul nu este zemos. Se potrivește gustul de sare și piper.
    4. Aluatul de ruladă se întinde pe masa presărată cu puțină făină, se pune umplutura, se rulează și se așază în tava de cuptor. Se unge cu oul bătut, se presară macul și se lasă 30 de minute la cuptor.

    Sursa foto:Shutterstock