Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 250 g fructe roșii
  • un baton scorțișoară
  • 40 g unt
  • 3 ouă
  • o fiolă esență de vanilie
  • 80 g zahăr
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • Pentru blat:

  • 5 albușuri
  • o lingură amidon
  • 170 g zahăr pudră plus 2 linguri
  • 1. Pentru umplutură, se pun la fiert fructele cu scorțișoara și vanilia pentru 10 minute.
    2. Se bat ouăle cu untul topit, zahărul și sucul de lămâie. Se toarnă amestecul peste fructele fierte și se pune din nou pe foc pentru 10 minute. Se lasă să se răcească.
    3. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu amidonul și cele 170 g zahăr. Se pune spuma obținută în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și se întinde cu o spatulă pentru a obține un dreptunghi de 20×30 cm. Se coace 20 de minute.
    4. Între timp, se pregătește o altă bucată de hârtie de copt pe care se scoate aluatul copt, se presară cu cele două linguri de zahăr pudră și se așază blatul copt cu hârtia din tavă în sus. Se scoate imediat hârtia
    care a stat în tavă, se întinde crema de fructe și se rulează cu ajutorul hârtiei. Se lasa 2 ore la rece și se desface apoi din hârtie.

    Sursa foto: Shutterstock