Ingrediente:

Pentru blat:

  • 50 g făină
  • 50 g amidon
  • 6 gălbenușuri
  • 30 g zahăr vanilinat
  • 30 g zahăr pudră
  • 4 albușuri
  • Pentru umplutura:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • fructe, după gust
  • Pentru servit:

  • 50 g ciocolată neagră
  • 1. Pentru blat, gălbenușurile și zahărul vanilinat se freacă pentru a obține o cremă groasă, galben-pai. Se adaugă făina și amidonul, cernute în prealabil.
    2. Albușurile se bat spumă cu zahărul și, după formarea unei spume ferme, se amestecă cu compoziția de gălbenușuri.
    3. Se toarnă aluatul în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, se egalizează și se coace 20 de minute. Se scoate pe un prosop umezit, se rulează și se lasă așa să se răcească.
    4. Se bate frișca și se topește ciocolata. Se derulează rulada, se umple cu frișcă, se așază fructele, se rulează și deasupra se fac modele de ciocolată cu ajutorul unei furculițe înmuiate în ciocolata topită. După ce s-a închegat ciocolata, se dă la rece pentru 5 ore.

    Sursa foto: Shutterstock