Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • o linguriţă praf de copt
  • 30 g unt
  • Pentru umplutură:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • o lingură zahăr pudră
  • 250 g zmeură
  • 1. Se topeşte untul, se bat albuşurile spumă şi gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine un amestec de culoare deschisă.
    2. Se adaugă 30 g făină, untul topit, praful de copt şi 1/3 din spuma de albuş. Se amestecă şi apoi se adaugă restul ingredientelor, terminând cu spuma de albuş.
    3. Tava de copt se tapetează cu hârtie şi se unge cu puţin unt. Se toarnă aluatul, se coace 10 minute şi apoi se scoate pe un şervet umed în care se rulează şi se lasă la răcit.
    4. Se bate frişca cu zahărul, se derulează cu grijă rulada, se pun frişca şi fructele, se rulează şi se transferă într-o folie de aluminiu. Se strânge bine la capete şi se lasă la frigider 3 ore. Se servește decorată cu zahăr pudră, zmeură și frunzulițe de mentă.

    Sursa foto: Shutterstock