Ingrediente:

  • o foaie aluat de foitaj
  • 200 g unt
  • 280 g semințe de mac
  • 60 g zahăr
  • 8 ouă
  • 120 g făină de alune
  • coaja unei lămâi
  • câteva picături esență de rom
  • 160 g zahăr pentru albușuri
  • Pentru uns:

  • un ou
  • 1. Untul topit se amestecă cu cele 60 g zahăr
    și apoi se adaugă cele opt gălbenușuri.
    2. Se mixează macul și se adaugă peste
    gălbenușuri, apoi făina de alune, coaja de
    lămâie și esența de rom.
    3. Albușurile se bat spumă foarte tare
    cu cele 160 g zahăr și se adaugă spuma
    amestecând cu delicatețe.
    4. Se pune într-o tavă foaia de aluat de
    foitaj bine întinsă, se toarnă compoziția
    cu mac și se rulează apoi. Se unge cu ou
    deasupra și se coace 30 de minute. Se lasă
    de pe o zi pe alta și apoi se taie.

    Sursa foto:Thinkstock