Ingrediente:
Pentru foaie:
►3 ouă
►sare
►3 linguri zahăr
►2 linguri făină
►o lingură unt topit
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►300 g unt
►100 ml lapte
►2-3 linguri rom natural
►300 g ciocolată amăruie
►3 gălbenuşuri
►225 g zahăr
►1-2 picături esenţă de vanilie

1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul şi la urmă făina cernută. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt.
2. În acest timp se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se prepară crema. Se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare, cu zahărul şi se pun laptele călduţ şi vanilia. Se fierb la foc potrivit până se leagă. Se dau deoparte să se răcorească.
3. Se freacă untul cu romul natural şi se încorporează crema după ce s-a răcit, puţin câte puţin. Se adaugă o parte din ciocolata topită şi se dă la rece.
4. Se întinde crema pe foaia de ruladă şi se rulează strâns. Se ornează cu restul de ciocolată topită şi se lasă la rece.