Ingrediente:
Pentru aluat:
►100 g făină
►70 g unt
►1/2 plic praf de copt
►3 ouă
►150 g zahăr pudră
►un plic zahăr vanilinat
►2 linguri apă
►un praf sare
Pentru umplutură:
►250 g mascarpone
►200 ml frişcă lichidă
►300 g vişine sau cireşe din compot
►esenţă de vanilie
Pentru sirop:
►100 ml apă
►50 g zahăr
►3 linguri rom
Pentru decor:
►4 albuşuri
►150 g zahăr pudră
►un praf sare
1. Se pun fructele din compot să se scurgă.
2. Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul şi, după ce s-a topit acesta, se trage de pe foc şi se pune romul. Se lasă siropul deoparte.
3. Pentru cremă, se bate frişca lichidă, după care se amestecă uşor cu mascarpone, esenţa de vanilie şi fructele bine scurse.
4. Pentru aluat, se topesc 60 g unt, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi, se adaugă apa, se amestecă şi se pun făina, praful de copt, untul topit şi spuma de albuşuri bătute cu un praf de sare. În tava de cuptor se aşază hârtie de copt, se toarnă aluatul, se întinde şi se dă la cuptor 15 minute.
5. Se scoate de la cuptor şi se acoperă cu un şervet umed. După răcire, se scoate hârtia, se îmbibă blatul cu sirop şi se pune crema. Se rulează şi se dă la rece.
6. Pentru bezea, se bat albuşurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul. Se pune spuma într-un poş şi se trasează dungi de spumă pe lungimea ruladei. Se mai dă la cuptor pentru 20 de minute. Se aduce la masă cu fructe aşezate deasupra.