► Ingrediente
►8 roşii
►8 bile mici mozzarella
Pentru garnitură:
►8 linguri orez
►partea albă a unui praz
►200 ml suc de roşii
►câteva fire pătrunjel
►2 linguri ulei
►sare
►piper
►100 ml apă
► Preparare:
1. Roşiile se scobesc, se presară cu sare la interior şi se lasă cu gura în jos să se scurgă.
2. Pentru garnitură, prazul se taie mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei. Când s-a înmuiat, se adaugă orezul şi se lasă 2 minute, amestecând mereu.
3. Apoi, se toarnă apă şi se fierbe până se evaporă. Se pun sare, piper, suc de roşii şi miezul tocat al roşiilor de umplut şi se continuă fierberea. Roşiile se umplu cu câte o bilă de mozzarella, se ung cu ulei şi se coc 20 de minute. Se servesc cu garnitură şi pătrunjel.