Pateurile cu umplutură de brânză au o textură aerată și un gust savuros. Pot fi pregătite atât pentru un aperitiv în familie, dar și drept gustare, după masă. Iată mai jos câteva rețete numai bune de încercat acasă de pateuri cu brânză.

Rețete de pateuri cu brânză

Pateuri cu brânză dulce și legume

Ingrediente

  • 400 gr foietaj;
  • 200 gr brânză dulce;
  • Un ardei;
  • Un dovlecel;
  • Un ou;
  • Semințe de susan.

Mod de preparare

Întinde aluatul de foietaj, apoi taie-l în bucăți astfel să obții 12 dreptunghiuri. Ardeiul și dovlecelul taie-i fâșii subțiri. Dă brânza pe răzătoare. În mijlocul fiecărei bucățele de aluat pune o lingură de brânză, apoi câteva bucăți de legume și strânge colțurile aluatului pe diagonală, apoi fixează-le cu o scobitoare. Unge pateurile cu gălbenuș de ou, deasupra presară câteva semințe de susan și dă la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până când se rumenesc bine.

Pateuri cu brânză, cașcaval și mărar

Ingrediente

  • 400 gr foietaj;
  • 100 gr telemea;
  • 80 gr griș;
  • 50 gr cașcaval;
  • 3 gălbenușuri de ou;
  • O legătură de mărar verde;
  • Semințe de mac.

Mod de preparare

Fierbe grișul în 150 ml de apă. Lasă-l la răcit apot. Dă brânza pe răzătoare, amestec-o cu cașcavalul dat și el prin răzătoare, adaugă grișul și 2 gălbenușuri de ou. Amestecă bine totul. Adaugă apoi și mărarul tocat mărunt. Poți completa cu sare și piper după gust.

Întinde foile de aluat și taie-le în 12 bucăți, în formă de pătrat. Pune în centrul fiecărei bucăți de aluat câte o lingură din umplutura cu brânză. Pliază aluatul și lipește marginile cu ajutorul unei furculițe, prin apăsare. Dă totul cu gălbenuș de ou și presară deasupra semințe de mac. Pune pateurile cu brânză la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute sau până când devin aurii.

Cea mai simplă rețetă de mini pateuri cu brânză telemea

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietaj;
  • 400 gr telemea;
  • Un ou;
  • O lingură semințe de mac, o lingură semințe susan.

Mod de preparare

Întinde aluatul și împarte-l patru benzi, pe lung, fâșii. Pune de sus până telemea sfărâmată și rulează fiecare bucată de aluat. Taie apoi bucăți mici, după preferințe, astfel încât să obții mini pateuri. Pune-le într-o tavă de cuptor, unge-le cu ou cu ajutorul unei pensule, presară deasupra semințele de susan și mac și dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, ori până când mini pateurile sunt bine rumenite.

Rețetă pentru pateuri cu brânză

Ingrediente

  • 400 gr foietaj;
  • 150 gr telemea;
  • 90 cașcaval;
  • 90 gr brânză de vaci;
  • 2 ouă;

Mod de preparare

Întinde aluatul și taie-l apoi în 6 pătrate. Dă brânzeturile pe răzătoare și amestecă-le cu ou. Adaugă și un praf de sare. Pune o lingură de umplutură de brânză în fiecare formă de aluat, apoi împăturește în formă de triunghi fiecare bucată de aluat. La margini, pentru a se lipi, presează cu o furculiță.

Unge pateurile cu gălbenușul unui ou, apoi pune-le într-o tavă de cuptor în care ai pus foaie de copt, și lasă-le pentru 15 minute, la 200 de grade.

Pateuri cu brânză sărată și aluat făcut în casă

Ingrediente pentru aluat

  • 400 gr făină;
  • 200 ml apă rece;
  • 200 gr unt;
  • 40 ml oțet;
  • Un praf de sare;
  • 200 gr telemea și un ou pentru umplutură.

Mod de preparare

Amestecă într-un bol apa, oțetul sarea și adaugă făina treptat. Frământă până când obții un aluat omogen, nelipicios. Dacă mai este nevoie, mai adaugă făină. Formează o bilă din aluat și pune-l la rece, învelit în folie alimentară, pentru o oră.

Întinde apoi aluatul pe blat, iar pe suprafața lui întinde tot untul, apoi împachetează-l parte peste parte până când obții un pătrat și dă-l din nou la frigider pentru o oră.

Întinde din nou aluatul și taie-l în pătrate mici. În fiecare pătrat de aluat pune o lingură de umplutură de brânză pe care ai amesteacat-o cu oul. Împachetează în formă de triunghi și apasă ușor pe margine. Pune pateurile cu brânză într-o tavă pentru cuptor, în care ai pus hârtie de copt, și dă-le la 200 de grade, pentru 20 de minute, sau până când sunt rumenite pe toate părțile.

Pateuri cu brânză și spanac

Ingrediente

  • Un aluat foietaj;
  • 100 gr spanac;
  • 100 gr telemea;
  • 50 gr cașcaval;
  • O ceapă;
  • Un cățel de usturoi;
  • Un ou;
  • O lingură de lapte;
  • Sare, piper, ulei.

Mod de preparare

Călește ceapa și usturoiul pe care le-ai tocat mărunt. Adaugă apoi spanacul (dacă este proaspăt, spală-l bine înainte), pune sare și piper după gust și lasă pe foc pentru 3-5 minute. Pune acum și brânza sfărâmată, cașcavalul dat pe răzătoare și lasă deoparte să se răcească.

Întinde aluatul pe o foaie de copt, taie-l în jumătăți formând două dreptunghiuri egale. Pune pe fiecare bucată de aluat, pe lungime, jumătate din compoziția de brânză cu spanac, și rulează. Unge rulourile cu un ou, apoi taie în bucăți mai mici, după preferințe.

Pune rulourile cu brânză și spanac la cuptor, pentru 30 de minute, la 180 de grade, sau până când devin aurii.

Pateuri cu brânză și spanac

Pateuri cu brânză și șuncă

Ingrediente

  • Un aluat foietaj;
  • Câteva felii de șuncă, după preferințe;
  • 100 gr cașcaval;
  • Câteva măsline mari fără sâmburi;
  • Un ou;
  • Sos de roșii;
  • Semințe de susan și semințe de mac.

Mod de preparare

Întinde aluatul și taie-le, pe lungime, în jumătate. Pune pe fiecare bucată de aluat sos de roșii, apoi presară deasupra feliile de șuncă, cașcaval dat pe răzătoare și măsline tăiate rondele. Presară și puțină sare și piper. Rulează aluatul cu grijă, apoi taie-l în bucăți mai mici astfel încât să obții mini pateuri, unge cu ou și presează cu furculița pe margine pentru a nu ieși umplutura.

Pune deasupra semințe de susan și de mac și dă totul la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade, până când pateurile devin aurii.

Citește și: Rețete de prăjituri cu caise