…Totuși, mergând pe urmele savuroase ale înaintemergătorilor noștri într-ale gastronomiei, vom face și acum același drob, același cozonac, aceeași pască, același stufat de miel sau stufat de pui, aceleași costițe la cuptor sau pe grătar, aceleași ouă roșii?!?

Bucătărescu vă recomandă, pe lângă reperele binecunoscute, obligatorii pentru tradiția culinară românească, cozonacii din 50 de ouă ai bunicii lui Păstorel, pasca fără aluat sau cea cu ciocolată ori cu ananas, ouă umplute cu avocado și caș afumat, desertul cu fructe uscate mâncat de Iisus și cei 12 Apostoli la Cina cea de Taină, sufleul de miel cu cartofi, rotocoalele de ied la proțap, berbecul cu sardele, „epigramele” de miel, colomba pascală, pulpa de miel la cuptor cu peltea de zarzăre, cotletele de miel în stil thailandez, mielul gătit grecește la jar, tocănița turcească în ulcior de lut, costițele de miel alintate cu ciocolată sau tortul Hennessy.

Numeroase alte rețete în cartea „Rețete de Paște reinterpretate” din colecția Bucătărescu, editată de Integral & powered by Libertatea, de mâine disponibilă în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei la prețul promoțional de 17 lei.

Mai multe rețete pe www.bucatarescu.ro!