Prăjiturile savuroase care nu se pregătesc în cuptor au unul dintre cele mai mari avantaje, și anume timpul de preparare. Poți pregăti rapid un desert de vară gustos și răcoritor în doar câțiva pași. Iată ce rețete îți recomandăm să încerci vara asta. Cele mai bune deserturi pentru vară fără coacere.
Deserturi pentru vară fără cuptor
Tiramisu la pahar
Ingrediente
- 300 gr mascarpone;
- 200 ml frișcă lichidă;
- 25 pișcoturi;
- 4 ouă;
- 6 linguri zahăr;
- 4 linguri lapte;
- O ceașcă de cafea concentrată;
- 2 lingurițe esență de rom;
- 2 lingurițe amaretto;
- Pudră de cacao pentru ornat.
Mod de preparare
Pune într-un bol ouăle întregi, adaugă zahărul și mixează până când compoziția se albește și zahărul este dizolvat complet. Adaugă lingurile de lapte și continuă să amesteci. Pune vasul apoi deasupra unei cratițe cu apă, pe foc, și continuă să mixezi pentru câteva minute, până când crema capătă o consistență cremoasă, asemenea smântânii. Las-o să se răcească apoi.
În crema rece adaugă, pe rând, câte o lingură de mascarpone și bate bine compoziția de fiecare dată când adaugi. La final, după ce ai adăugat mascarpone, bate frișca și adaugă peste crema de bază. Pune esența și amaretto, sau doar una dintre ele, cum preferi, lasă crema la rece pentru aproximativ 15 minute.
Între timp, pregătește pișcoturile. Prepară cafeaua, adaugă peste ea o lingură de amaretto. Înmoaie, pe rând, câte un pișcot în cafea și pune în pahar. Pune peste pișcot, în fiecare pahar, câte o lingură sau două de cremă. Pudrează totul cu cacao, un strat generos, apoi adaugă iar un pișcot înmuiat în cafea. Pune încă un strat de cremă peste și deasupra din nou cacao. Pune paharele de tiramisu la rece pentru cel puțin o oră înainte de servire. Cea mai rapidă rețetă de tiramisu fără cuptor.
Tartă de ciocolată în crustă de biscuiți
Ingrediente
- 400 gr biscuiți cremă de ciocolată;
- 400 gr ciocolată neagră:
- 300 ml smântână lichidă;
- 200 gr unt gras;
- 4 linguri de zahăr;
- Esență de vanilie.
Mod de preparare
Sfărâmă biscuiți cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adaugă peste jumătate din cantitatea de unt, topit în prealabil, și esența de vanilie. Omogenizează bine și toarnă totul într-un vas de tartă, cu pereți detașabili pe care l-ai uns cu unt. Cu baza unui pahar nivelează stratul de biscuiți și ridică pe margine un strat de 2-3 cm din bază pentru a da forma de tartă. Pune vasul la frigider până când pregătești compoziția.
Pune ciocolata la bain-marie, într-un bol deasupra unei cratițe cu apă, sau în cuptorul cu microunde, într-un bol, până când se topește. În ciocolata topită adaugă smântâna și untul rămas. Amestecă și omogenizează totul, apoi toarnă peste compoziția de biscuiți. Dă tarta la rece pentru încă 3-4 ore înainte de servire. Când ai scos-o din frigider, detașează pereții formei și decorează tarta cu fructe sau cu alune.
Tort de biscuiți cu cremă de caramel
Ingrediente
- 600 ml lapte;
- 500 gr biscuiți simpli;
- 300 gr zahăr;
- 200 gr unt moale;
- 100 gr unt cu 80% cacao;
- 4 linguri amidon alimentar;
- Câteva linguri de smântână lichidă;
Mod de preparare
Pune jumătate din cantitatea de zahăr într-un vas și 3-4 linguri de apă. Fierbe până când siropul capătă culoarea maronie. Adaugă apoi și restul de zahăr și laptele treptat, amestecând încontinuu. Dizolvă amidonul cu câteva linguri de apă și adaugă-l în crema de lapte. Pune un praf de sare și amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Când este gata, adaugă esența de vanilie și lasă să se răcească. Adaugă untul și amestecă cu mixerul crema, la viteză mică, până când devine spumoasă.
Într-o tavă dreptunghiulară, așază biscuiții unul lângă altul, într-un singur strat, pune o treime din cremă peste, apoi încă un strat de biscuiți și continuă până când termini crema. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți.
Topește ciocolata la bain-marie, adaugă smântâna și amestecă. Pune totul peste ultimul strat de biscuiți. Lasă la rece pentru 3-4 ore, ideal peste noapte, înainte de a servi.
Trufe de ciocolată neagră cu avocado
Ingrediente
- 150 gr ciocolată neagră;
- Un avocado bine copt;
- 2 linguri cacao sau nucă de cocos;
- ½ linguriță esență de rom;
- 5-6 biscuiți.
Mod de preparare
Topește ciocolata la bain-marie. Între timp, curăță avocado și blendeaz-l. Mărunțește biscuiții. Pune pasta de avocado peste ciocolata topită, adaugă pe rând biscuiții mărunțiti și amestecă ușor. Dă compozția la frigider pentru jumătate de oră.
Formează bile din crema obținută, cu ajutorul unei lingurițe. Modelează bombonelele apoi prin cacao sau nucă de cocos și dă-le la frigider înainte de servire.
Prăjitura Nanaimo – desert japonez fără coacere
Ingrediente
- 250 gr zahăr pudră;
- 150 gr biscuiți;
- 120 gr nucă de cocos;
- 100 gr ciocolată;
- 70 gr cacao;
- 65 gr unt;
- 60 gr migdale;
- 50 gr zahăr;
- 3 linguri frișcă lichidă;
- 2 linguri praf budincă de vanilie;
- Esență de vanilie;
- 1 ou.
Mod de preparare
Pentru pregătirea blatului, amestecă untul, cacaoa, jumătate din zahărul pudră și pune-le la bain-marie până când se topesște totul. Într-un bol bate oul, iar când ai luat compoziția topită de pe foc, adaugă oul peste și amestecă bine.
Mărunțește biscuiții și încorporează-i în compoziția de mai sus. Peste adaugă migdalele mărunțite și nuca de cocos. Pune toată compoziția într-o tavă și presează cu o lingură totul.
Pentru cremă, amestecă frișca lichidă cu restul de zahăr pudră, praful de budincă și o esență de vanilie. Mixează totul până când obții o cremă pufoasă.
Pentru glazură, topește ciocolata cu 2 linguri de unt la bain-marie, omogenizează totul și lasă să se răcească.
Peste compoziția cu biscuiți, toarnă crema, peste cremă adaugă glazura răcită și pune totul la rece pentru 2 ore înainte de consum.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Rețete deserturi răcoritoare fără coacere
Mousse de căpșuni
Ingrediente
- 500 gr căpșuni;
- 400 ml frișcă lichidă;
- 80 gr zahăr pudră;
- 10 gr gelatină alimentară;
- Zeama de la o lămâie;
- Un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Pune smântâna într-un bol și mixează. Când s-a întărit, adaugă zahărul vanilat și cel pudră și mixează bine totul. Dă frișca la frigider. Într-un blender pune căpșunile spălate și tăiate cubulețe. Adaugă zeama de lămâie și amestecă totul până obții consistența unui piure.
Hidratează gelatina în 50 ml apă rece, iar când este hidratată, topește-o pe baie de aburi. Într-un bol încăpător adaugă căpșunile, gelatina topită și frișca bătută. Amestecă totul cu o spatulă, de sus în jos, până când obții consistența unui mousse de căpșuni. Pune totul în pahare și dă la frigider câteva ore înainte de servire.
Deserturi pentru vară – Banana spilit
Ingrediente
- O banană pentru fiecare porție;
- Înghețată de vanilie;
- Înghețată de caramel;
- Frișcă;
- Sos de ciocolată;
- Alune mărunțite pentru decor.
Mod de preparare
Taie o banană pe lung și așaz-o în farfurie. Deasupra stropește cu sos de caramel, adaugă înghețată de vanilie, o cupă înghețată de caramel. Pune frișcă deasupra, alune măcinate peste și stropește totul cu sos de ciocolată. Cel mai răcoritor desert de vară.
Înghețată de avocado
Ingrediente
- 270 ml lapte;
- 250 ml frișcă lichidă;
- 150 gr zahăr;
- 3 avocado bine copți;
- 3 gălbenușuri de ou;
- O lingură zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Curăță avocado, adaugă zeama de lămâie peste și puțin lapte. Pune-le pe toate într-un blender și mixează până când obții o pastă omogenă. Pune restul de lapte împreună cu frișca și jumătate de zahăr într-un vas pe foc și lasă-le până când zahărul s-a topit.
Peste gălbenușuri pune un polonic din amestecul de lapte și frișcă și amestecă. Toarnă totul în vasul cu lapte și pune din nou pe foc pentru 8-10 minute, sau până când compoziția s-a îngroșat puțin. Strecoară amestecul și adaugă pasta de avocado pe care ai făcut-o anterior. Lasă totul să se răcească complet, după care pune în forme de înghețată și dă la congelator pentru câteva ore.
Mousse de fistic
Ingrediente
- O cană lapte de migdale;
- O cană fistic crud;
- O cană frișcă lichidă;
½ cană de zahăr; - 3 gălbenușuri de ou;
- 2 linguri amidon;
- O linguriță esență de vanilie;
- Un praf de sare.
Mod de preparare
Curăță jumătate din cantitatea de fistic și pune în laptele de migdale. Lasă-l să se infuzeze pentru câteva ore la frigider. Îl poți lăsa chiar și peste noapte. Scurge apoi fisticul, dar păstrează laptele, și pune-l împreună cu restul de fisitc în blender și mărunțește.
Laptele de migdale amestecă-l cu gălbenușurile de ou, praful de sare, vanilia și zahărul. Pune totul pe foc și amestecă până când se topește zahărul, după care adaugă amidonul. Amestecă totul bine până când începe să se îngroașe compoziția. Oprește focul și lasă să se răcească.
Separat, bate frișca cu mixerul și două linguri de zahăr până când se îngroașă. Toarnă crema răcită de lapte și ouă peste amestecul de frișcă, adaugă fisticul mărunțit peste și omogenizează totul. Pune mouss-ul de fistic în recipiente mici și dă totul la frigider pentru câteva ore înainte de serivre.
Desert răcoritor pentru vară – Cremă de lămâie
Ingrediente
- 3-4 lămâi;
- 200 gr zahăr;
- 110 gr unt;
- 4 ouă;
- Un praf de sare.
Mod de preparare
Spală lămâile și dă-le pe răzătoare coaja. Stoarce zeama și strecoară totul. Pune coaja de lămâie cu zahărul într-un blender și amestecă până când zahărul se topește și se amestecă bine cu coaja. Adaugă untul și mixează totul până când obții o cremă. Adaugă ouăle, pe rând, și continuă să mixezi. Pune zeama de lămâie și un praf de sare.
Toarnă amestecul într-un vas și pune totul la foc mic pentru 10 minute, amestecând continuu. Când crema s-a îngroșat, ia-o de pe fos și las-o să se răcească. Toarnă crema în forme și apoi dă-o la frigider pentru câteva ore înainte de servire.
Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare de vară