Ingrediente pentru rețeta tradițională de varză a la Cluj:

● 800 g varză acră
● 500 g carne tocată amestec

● 2 cepe
● 150 g orez ● 100 ml bulion
● 100 ml smântână

● 4 linguri ulei
● sare

● piper

● busuioc verde

1. Orezul se fierbe 5 minute în apă cu un praf de sare.
2. Ceapa tocată mărunt se călește în ulei. Se adaugă apoi carnea și se lasă și aceasta la călit până ce își schimbă culoarea. Se potrivește gustul de sare și piper.
3. Într-o tavă de cuptor se pun straturi alternative de varză acră tocată fin, orez fiert și carne cu ceapă, până la epuizarea ingredientelor.
4. Se toarnă bulionul desfăcut cu puțină apă, se lasă la cuptor 40 de minute. Se scoate apoi, se pune smântâna și se mai lasă la cuptor pentru 10 minute.
5. Când este gata, varza se servește caldă, presărată cu busuioc proaspăt tocat.

Vă recomand și această plăcintă cu varză!

Sursa foto: Shutterstock