Ingrediente pentru rețetă de zacuscă de vinete:

● 2 kg vinete

● 500 g gogoșari
● 500 g ceapă

● un litru suc de roșii
● 350 ml ulei
● o lingură zahăr
● sare

● piper ● foi de dafin

1. Jumătate din cantitatea de vinetese pune la copt cu jumătate din cantitatea de gogoșari.
2. Restul se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță de pielița arsă vinetele și gogoșarii și se toacă mărunt sau se mixează.
3. Se pune la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe, când a devenit sticloasă se pun cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă 15 minute să se călească.
4. Se adaugă apoi vinetele și gogoșarii copți, se lasă 10 minute, se toarnă sucul de roșii apoi se adaugă zahărul, sarea, piperul și foile de dafin. Se lasă la fiert circa 40 de minute, amestecând, până ce este bine scăzută. Se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.

S-ar putea să vă placă și….