Ingrediente pentru rețetă:

Pentru blat:

● 3 ouă

● 60 g făină

● 40 g amidon

● 50 g zahăr
● 100 g ciocolată

● 50 g unt

● 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

● 200 g ciocolată

● 200 ml frișcă lichidă

Pentru umplutură:

● 3 pere

● 100 g unt

● scorțișoară

Pentru servit:

● diverse bombonele

● frunzulițe de mentă

1. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, se adaugă ciocolata topită, praful de copt, făina și amidonul. Albușurile se bat spumă și se pun la final. Se toarnă aluatul în forma tapetată cu hârtie de copt. Se coace 25 de minute.
2. Se taie perele cubulețe și se pun la călit în unt. Se lasă 10 minute, să fie bine scăzute.
3. Se fierbe frișca lichidă, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți și se amestecă bine.
4. Se taie blatul în două foi, se așază o parte pe un platou, se pune un prim strat de cremă, apoi perele, se acoperă cu a doua parte de blat. Se acoperă cu restul de cremă și se presară cu bombonele și frunzulițe de mentă. Înainte de tăiere se lasă la rece 4-5 ore.

Incearca si tu acasa cea mai buna reteta de tort diplomat cu care vei impresiona la orice aniversare sau ocazie speciala!

S-ar putea să vă placă și…

Sursa foto:Shutetrstock