Ingrediente pentru rețetă de tort cu nuci și caramel:

Pentru blat:

● 6 ouă

● 125 g nuci măcinate
● 2 linguri ulei

● 40 g făină
● 100 g zahăr

● un plic praf de copt

Pentru cremă:

● 800 ml frișcă lichidă dulce
● 100 g nuci măcinate

● 20 ml rom

Pentru decor:

● nuci întregi

● caramel

1. Pentru blat, albușurile se bat bine cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Se adaugă apoi făina, nuca măcinată, praful
de copt și gălbenușurile.
2. Se amestecă turnând uleiul în fir subțire. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu ulei și se coace 40 de minute. Se lasă la răcit complet.
3. Pentru cremă, se bate frișca și se amestecă apoi cu romul și nucile măcinate.
4. Se taie blatul în două, se recompune cu frișcă la mijloc și deasupra și se decorează cu nuci și caramel.

S-ar putea să vă placă și…