Ingrediente pentru rețetă de tort cu cremă de ciocolată neagră:

Pentru blat:

● 100 g cacao

● 175 ml lapte
● 400 g făină

● o linguriță praf de copt
● 1/2 linguriță bicarbonat
● 1/2 linguriță sare

● 300 g zahăr tos
● 150 g unt moale

● 2 ouă
● 175 ml smântână grasă
● 2 lingurițe esență de vanilie

Pentru cremă:

● 300 g ciocolată neagră
● 300 ml frișcă lichidă

Pentru servit:

● 200 g ciocolată neagră
● fructe, după gust

● decorațiuni de ciocolată albă, după preferință

1. Într-un vas se cerne cacaua, se adaugă gradual laptele amestecând. Se lasă deoparte. În alt vas se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
2. În alt bol se freacă untul cu zahărul până devine o spumă, se adaugă ouăle amestecând bine și tot continuând amestecarea se pun smântâna și vanilia. Apoi, cu lingura, se pun alternativ amestecul de făină și cel cu cacao și lapte.
3. Se toarnă aluatul în două forme identice unse și tapetate cu hârtie de copt și se coc 30 de minute. Dacă nu aveți două tăvi la fel, se pot coace în două tranșe. Se lasă să se răcească în tavă.
4. Între timp, se pregătește crema, pentru care se fierbe frișca și se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă bine și se lasă la rece 3-4 ore. Se pune crema între blaturile tăiate, păstrând și pentru exterior.
5. Se topește ciocolata de decor și se toarnă fix la mijlocul blaturilor, lăsând să curgă pe margini. Se servește cu fructe și decorațiuni de ciocolată albă, după gust.

Data viitoare e cazul sa faci un tort diplomat! O sa ii dai gata pe toti!

S-ar putea să vă placă și…

Iată și alte rețete de tort de ciocolată pe care le poți încerca

Incearca si tu acasa cea mai buna reteta de tort diplomat cu care vei impresiona la orice aniversare sau ocazie speciala!