Ingrediente pentru rețetă de tartă cu prune și brânză de vaci:

Pentru blat:

● 250 g făină

● 100 g unt
● 50 ml apă

● un praf sare
● 2 linguri migdale măcinate
● 5 linguri zahăr pudră

●o linguriță praf de copt

Pentru umplutură:

● 450 ml smântână
● 100 g brânză de vaci

● 3 ouă ● 6 prune
● un praf scorțișoară

● 3 linguri zahăr

 

1. Pentru aluat, se pun în bolul robotului făina, sarea, zahărul, praful de copt și făina de migdale. Se adaugă untul, se mixează și se adaugă apă, puțin câte puțin, pentru a ajuta la legarea aluatului.
2. Se scoate aluatul de la robot, se întinde pe masa presărată cu făină și se transferă în tava de copt, îndepărtând surplusul.
3. Se pun prunele tăiate felii și apoi smântâna amestecată cu brânza de vaci, ouăle bătute și scorțișoara. Se presară
zahărul și se lasă la copt 30 de minute.

S-ar putea să-ți placă…

 

Sursa foto: Shutetrstock