Ingrediente pentru rețetă de prăjitură Dulcineea:

Pentru blat:

● 10 ouă

● 2 căni zahăr
● 1/2 cană ulei

● 4 plicuri zahăr vanilat
● 3 căni făină

Crema 1:

● 100 g nucă de cocos

● 50 g făină
● 250 ml apă

● 250 g zahăr

● 200 g unt

Crema 2:

● un plic budincă de frișcă
● 450 ml lapte

● 4 linguri zahăr

● 50 g unt

Pentru glazură:

● 200 g ciocolată

● 100 g unt

1. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu zahărul. Gălbenușurile se bat cu uleiul adăugat puţin câte puţin. Se încorporează albușurile în gălbenușuri, se adaugă zahărul vanilat și făina. Se coace blatul în cuptorul încălzit înainte. Se scoate, se lasă la răcit, apoi se taie în două foi.
2. Pentru crema 1, se pune pe foc zahărul să se ardă. Se ia de pe foc și se lasă 3-4 minute să se răcească, apoi se adaugă 100 ml apă caldă şi untul şi se amestecă bine. Separat, se amestecă făina cu 150 ml apă şi se toarnă peste zahărul ars. Se pune iar pe foc până se îngroașă.
3. Pentru crema 2, se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce se ia de pe foc, se adaugă şi untul. Se aşază prima foaie de blat peste care se întinde jumătate din crema de zahăr ars. Cealaltă
jumătate de cremă se amestecă cu crema de budincă şi se întinde peste crema de zahar ars. Se adaugă a doua foaie de blat.
4. Pentru glazură, se rupe ciocolata bucăţi mici şi se amestecă cu untul. Se pune pe foc până când se înmoaie (fără să dea în clocot), amestecând continuu. Se întinde fierbinte peste prăjitură. Se dă la rece 3 ore.

 

S-ar putea să vă placă și..