Ingrediente de rețetă de prăjitură Bordeaux:

● 7 ouă

● 7 linguri zahăr
● 7 linguri făină

● un praf sare
● un kg prune

● 300 ml vin roşu
● 100 g zahăr

● 400 g brânză dulce de vaci
● 50 g zahăr pudră vanilat

● scorţişoară
● 500 ml frişcă

● ciocolată rasă

1. Se pregăteşte blatul de pandişpan astfel: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu cele 7 linguri cu zahăr şi praful de sare, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi apoi, amestecând uşor, se încorporează cele 7 linguri cu făină.
2. Compoziţia de pandişpan se toarnă într-o tavă de dimensiunile 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune în cuptorul bine încins şi se coace timp de 25-30 de minute. Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor.
3. Prunele se spală, se taie în două şi se îndepărtează sâmburii. Se pun la fiert vinul roşu cu 100 g zahăr, se adaugă prunele şi o linguriţă de scorţişoară. Se fierb fructele la foc mic, 5-7 minute considerate din
momentul începerii procesului de fierbere, după care se scurg şi se lasă la răcit.
4. Se bate frişca cu ajutorul mixerului şi, separat, se amestecă brânza dulce cu zahărul pudră.
5. Blatul de pandişpan se scoate din tavă, se aşază pe un platou şi se însiropează cu siropul de vin roşu rămas de la fierberea prunelor.
6. Se acoperă blatul cu un strat de prune, iar peste ele se aşază brânza dulce, într-un strat uniform. Peste brânză se pune apoi frişcă, se nivelează, se ornează cu ciocolată rasă şi se dă la rece.

S-ar putea să vă placă și….