Ingrediente pentru rețetă de lasagna cu vinete:

● o vânătă

● 2 dovlecei
● 3-4 roșii

● 250 g brânză telemea
● 200 g spanac

● 3 linguri pesmet
● o lingură muguri de pin
● o lingură ulei ● sare ● piper

Pentru sosul alb:

● 20 g unt
● 2 linguri făină

● 250 ml lapte
● sare ● piper

 

1. Se taie vânăta felii, se presară cu sare și se lasă așa până la folosire.
2. Se prepară sosul alb, pentru care se topește untul, se adaugă făina,
se amestecă, se lasă un minut și apoi se toarnă laptele treptat, amestecând pentru a încorpora untul și făina. Se presară sare și piper și se pune pe foc pentru un clocot.
3. Se taie roșiile felii, dovleceii rondele și într-un vas de cuptor uns cu ulei se pune un prim strat de sos alb.
4. Apoi, se așază straturi alternative de rondele de vinete (șterse în prealabil de sucul pe care îl lasă),
spanac, felii de roșii, sos alb, felii de dovlecei, sos alb, brânză.
5. Peste ultimul strat se pune amestecul de pesmet, se presară mugurii de pin și se dă totul la cuptor pentru 40 de minute.

S-ar putea să vă placă și…