Ingrediente pentru rețetă de eclere cu cremă de zmeură:

Pentru aluat:

● 250 ml apă

● 100 g unt

● 5 linguri zahăr
● 5 ouă

● 4 g sare fină

● 350 g făină

Pentru cremă:

● 25 ml apă

● 115 g unt ● 85 g zahăr tos
● un ou

● 200 g zmeură

Pentru glazură:

● 200 g zahăr pudră

● un albuș
● 2 linguri sirop de zmeură
● sucul unei jumătăți de lămâie

1. Pentru aluat, apa, untul, zahărul și sarea se pun pe foc să fiarbă. Imediat ce fierbe, se trage vasul de pe foc, se pune făina dintr-odată, se amestecă bine, se pune pe foc amestecând continuu și se ține până ce aluatul se desprinde de pereții vasului.
2. Se trage vasul de pe foc, se lasă să se răcească puțin, apoi se pun ouăle, unul câte unul, amestecând energic. Trebuie să rezulte o pastă moale, care se pune într-un poș. Se eliberează bastonașe lungi de 10 cm în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc 30-35 de minute.
3. Pentru cremă, se fierb apa, zmeura și zahărul și se obține un sirop care se trece prin sită, apoi se toarnă treptat peste ou amestecând continuu. Se lasă să se răcorească și se adaugă untul moale. Se amestecă energic.
4. Se taie în două pe lung fiecare bastonaș copt și răcit, fără a desprinde cele două jumătăți. Se pune crema pe partea care va constitui baza, se acoperă cu cealaltă parte. Pentru glazură, se amestecă energic albușul cu zahărul și apoi i se adaugă sucul de lămâie și siropul de zmeură strecurat. Se toarnă glazura peste fiecare ecler și se dau la rece.

S-ar putea să vă placă și…