Ingrediente pentru rețetă de dulceață de ceapă roșie:
● 750 g ceapă roșie
● 50 g zahăr pudră
● 200 ml vin roșu
● o lingură oțet balsamic
● 2 linguri oțet din vin roșu
● 60 g unt
● sare ● piper
1. Ceapa se curăță, se spală și se șterge bine cu un prosop absorbant. Apoi se taie peștișori și se lasă deoparte.
2. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă zahărul și se lasă să se caramelizeze ușor.
3. Se pune ceapa, se amestecă, se toarnă vinul roșu, cele două tipuri de oțet și se presară cu sare și piper. Se lasă la fiert, cu capac, pentru 15 minute.
4. Se scoate capacul și se lasă în continuare la fiert, să scadă. Se pune apoi în borcane care se închid ermetic cu capace.
S-ar putea să-ți placă și…
- Vezi și care este cea mai bună reteta de dulceata de ardei iute sau cele mai delicioase rețete de gem de prune
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește-ne pe Google News
Parteneri
Parteneri
Vedete
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Libertatea.ro
Moșii de Toamnă 2024. Ce se împarte de Sâmbăta Morților
Libertatea.ro
Ciorbă de burtă – rețeta tradițională pas cu pas
Horoscop