Ingrediente pentru rețetă de dulceață de ceapă roșie:

● 750 g ceapă roșie

● 50 g zahăr pudră
● 200 ml vin roșu
● o lingură oțet balsamic
● 2 linguri oțet din vin roșu
● 60 g unt

● sare ● piper

1. Ceapa se curăță, se spală și se șterge bine cu un prosop absorbant. Apoi se taie peștișori și se lasă deoparte.
2. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă zahărul și se lasă să se caramelizeze ușor.
3. Se pune ceapa, se amestecă, se toarnă vinul roșu, cele două tipuri de oțet și se presară cu sare și piper. Se lasă la fiert, cu capac, pentru 15 minute.
4. Se scoate capacul și se lasă în continuare la fiert, să scadă. Se pune apoi în borcane care se închid ermetic cu capace.

S-ar putea să-ți placă și…

rețetă de supă cremă de fasole verde
rețetă de supă cremă de fasole verde
Ardei umpluți cu brânză
Ardei umpluți cu brânză

Sursa foto: Shutterstock