Ingrediente pentru rețetă de conopidă cu șuncă la cuptor:

● o căpățână conopidă

● 8 felii șuncă

● 350 g mozzarella

● 80 g unt
● o lingură făină

● 500 ml lapte

● sare ● piper

1. Se curăță, se spală conopida și se rupe în buchețele mici care se pun la fiert 20 de minute.
2. Se pregătește sosul alb, pentru care se topesc 40 g unt, se pune făina, se adaugă laptele, sare și piper. Se fierbe amestecând continuu până ce devine un sos gros.
3. Se taie șunca fâșii și se taie și mozzarella felii, păstrând și pentru exterior. Se așază în forma de cuptor, unsă cu 20 g unt, conopidă, șuncă și mozzarella, intercalat.
4. Se toarnă sosul, se pune restul de brânză și de unt, apoi se lasă la cuptor 25 de minute.

Uite cele mai bune rețete de conopidă la cuptor, pe care nu trebuie să le ratezi!

S-ar putea să vă placă și…