Ingrediente:
►2 bucăţi piept de raţă
►500 g ciuperci proaspete
►o ceapă albă
►100 g unt
►200 ml vin alb
►o linguriţă concentrat de găină
►200 ml smântână slabă
►o lingură boabe de piper roşu
►sare

1. Ceapa se căleşte în 50 g unt topit şi când devine translucidă se adaugă picioruşele ciupercilor tăiate rondele. După ce-şi lasă apa, se adaugă vinul şi concentratul de găină. Se pun smântâna, sarea şi boabele de piper roşu. Se lasă să fiarbă 15 minute până devine gros.
2. Cărnii i se fac câteva tăieturi pe partea grasă şi se pune la prăjit într-o tigaie. Se lasă 7 minute pe partea grasă şi apoi 5 minute pe partea cealaltă.
3. Cât se prăjeşte carnea, ciupercile se feliază şi se călesc în restul de unt. După ce apa pe care şi-o lasă s-a evaporat, sunt gata.
4. Pieptul se taie felii care se aşază pe platoul de servit. Pe lângă ele se pun ciupercile şi se aduce totul la masă stropit cu sos.