Ingrediente:
►2 bucăţi piept de raţă
►500 g ciuperci proaspete
►o ceapă albă
►100 g unt
►200 ml vin alb
►o linguriţă concentrat de găină
►200 ml smântână slabă
►o lingură boabe de piper roşu
►sare
1. Ceapa se căleşte în 50 g unt topit şi când devine translucidă se adaugă picioruşele ciupercilor tăiate rondele. După ce-şi lasă apa, se adaugă vinul şi concentratul de găină. Se pun smântâna, sarea şi boabele de piper roşu. Se lasă să fiarbă 15 minute până devine gros.
2. Cărnii i se fac câteva tăieturi pe partea grasă şi se pune la prăjit într-o tigaie. Se lasă 7 minute pe partea grasă şi apoi 5 minute pe partea cealaltă.
3. Cât se prăjeşte carnea, ciupercile se feliază şi se călesc în restul de unt. După ce apa pe care şi-o lasă s-a evaporat, sunt gata.
4. Pieptul se taie felii care se aşază pe platoul de servit. Pe lângă ele se pun ciupercile şi se aduce totul la masă stropit cu sos.
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_102866672ded3956ae42189934e978be.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_04424003f6f5781138c481805cdc05f5.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_27a589e369efcaf8e2a7aa38833b8c8c.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_a9a9d42156616626d3caf66632524b89.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_f4d7d3747af31bec0243c5f7133d0791.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_75f7169fe850e26bb590aa5e96244099.jpg)