Ingrediente:
►800 g pulpă de porc
►100 g unt
►50 ml coniac natural
►2-3 linguri ulei de măsline
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►50 g caşcaval
►3-4 căței usturoi
►3 dovlecei
►250 ml vin alb demisec
►100 g unt

1. Se spală carnea printr-un jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se împănează cu usturoi, se unge cu unt și se stropește cu coniac. Se lasă la macerat 1-2 ore și apoi se perpelește în ulei pe fiecare parte, cât să prindă o pojghiță aurie.
2. Se curăță între timp dovleceii, se spală, se scurg bine, se taie rondele, se condimentează cu sare și piper și se acoperă toată bucata de carne.
3. În tavă, se toarnă cantitatea de vin, sare și piper, după gust, și restul de unt, se așază pulpa și se bagă în cuptorul încins. Se mai stropește cu sosul din tavă din când în când și se lasă până se rumeneşte frumos. În ultimele 10 minute de copt se rade deasupra caşcavalul.