● 2 ouă

● 2 linguri mălai

● 3 roşii coapte, curăţate de cotoare şi pieliţe sau o cană de roşii în bulion

● 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi

● 2 legături ceapă verde, spălată şi curăţată

● 2-3 căţei usturoi

● o cană supă de pasăre sau de legume

● 1/2 pahar ulei de floarea soarelui

● 2 linguri unt

● o linguriţă pătrunjel tocat

● o linguriţă mărar tocat
● 1/2 linguriţă rozmarin tocat

● 5-6 boabe piper negru

● o foaie dafin

● o linguriţă sare

Mod de preparare:

1. Spălaţi puiul, ştergeţi-l cu o cârpă curată şi uscată, apoi tăiaţi-l în bucăţi (2 bucăţi/porţie), asezonându-l. Tăiaţi legumele în pătrate sau cuburi cu latura de 3 cm. Tăiaţi usturoiul feliuţe, apoi amestecaţi-l, într-un bol, cu restul legumelor, 1/2 din sare şi ierburile aromate.

2. Amestecaţi, într-un bol larg, ouăle, o lingură de apă, mălaiul şi un praf de sare. Omogenizaţi bine amestecul folosind un tel, apoi tăvăliţi bucăţile de pui prin acest amestec şi prăjiţi-le într-o tigaie cu ulei.

3. După ce s-au rumenit frumos pe ambele părţi, scoateţi-le pe o foaie de hârtie absorbantă.

4. Încingeţi cuptorul la 175°C. Ungeţi  o tavă rotundă sau un vas de Jena cu marginile înalte cu o lingură de unt, apoi aşezaţi un strat uniform din legumele tăiate. Deasupra aşezaţi bucăţile de pui prăjite, iar apoi restul legumelor, restul de unt şi supa de pasăre. Introduceţi vasul în cuptor pentru 50-60 de minute.