►600 g piept de pui
►200 ml piure de roșii
►100 ml ulei de floarea-soarelui
►4 căței usturoi
►4 cepe roșii
►sare
►piper negru boabe și măcinat
►o linguriță boia iute
►un praf chilli
►o lingură zahăr
►o legătură pătrunjel
1. Pieptul de pui se trece printr-un jet de apă rece și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se taie cubulețe și se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu ulei și se lasă câteva minute la rece să se macereze.
2. Se toarnă ulei într-o cratiță și se călesc bucățile de pui. Se amestecă ușor să nu se zdrobească și, după ce s-au rumenit, se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată solzișori și, spre final, piureul de roșii.
3. Se adaugă pe parcurs condimentele picante și, dacă este nevoie, se mai toarnă apă călduță și se lasă să fiarbă înăbușit până scade.
4. După ce a fiert carnea, se bagă în cuptor aproximativ 20 de minute. Între timp, se presară zahărul și, după ce s-a făcut, se servește cu pătrunjel proaspăt și cu pâine albă sau integrală. Se ornează cu frunze de salată și felii de lămâie.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/irina-diaconescu-si-cristian-manea-nunta-4-1.jpg)