Ingrediente:

un pui de 1,5 kg
2 linguri sos picant de roșii
2 linguri unt
2 lingurițe boia
2 lingurițe pudră de muștar
1/2 linguriță praf de usturoi
1/2 linguriță ceapă deshidratată
sare
piper

Pentru servit:

mujdei de usturoi

1. Puiul se presară cu sare la interior și exterior și se lasă o noapte la frigider, sub o peliculă de folie alimentară transparentă.
2. A doua zi, untul se amestecă cu sosul picant, se ridică pielea de pe piept și pulpe și se repartizează pasta.
3. Se așază puiul în tava de cuptor și se presară cu amestec de boia, pudră de muștar, praf de usturoi, ceapa deshidratată și piper.
4. Se lasă la cuptor aproximativ 75 de minute, întorcând puiul periodic și stropindu-l cu sosul care se formează în tavă. Se servește cu mujdei de usturoi.

Iată cea mai simplă rețetă de pulpe de pui cu cartofi la cuptor!

Dacă îți place carnea de pui, încearcă și aceste rețete cu piept de pui și cartofi sau află cum poți să faci un ostropel de pui cu smântână savuros

Sursa foto:Shutterstock