Ingrediente:
►800 g piept de pui
►50 g unt topit
►2 linguriţe vin alb
►sare
►piper
Pentru crustă:
►100 g alune măcinate
►6 felii pâine integrală
►5-6 căţei usturoi
►sare grunjoasă
►o legătură pătrunjel
►3-4 linguri ulei de măsline
►cimbru proaspăt
►piper măcinat
►o lingură zahăr
►o linguriţă oţet balsamic
Pentru garnitură:
►roşii
►salată verde
►1-2 morcovi
►fasole verde opărită
1. Se feliază pieptul de pui. Se obţin fâşii potrivite, care se ung cu unt, se stropesc cu vinul dulce şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
2. Se pregătesc ingredientele pentru garnitură şi se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei. Se lasă câteva minute la rece.
3. În acest timp se ung feliile de pâine cu usturoi pisat, se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu cimbru proaspăt şi se bagă în cuptor. Se scot şi se pisează.
4. Se amestecă pesmetul obţinut cu alunele măcinate, cu pătrunjelul tocat mărunt, cu zahărul şi oţetul balsamic. Se mai adaugă sare şi piper, după gust.
5. Se trec fâşiile de pui prin compoziţia cu pesmet şi se aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor, până se rumenesc. Se servesc cu salată asortată.