Ingrediente
►4 pulpe de pui
►6 cartofi medii
►4 morcovi medii
►sare grunjoasă
►piper negru și alb măcinat
►2 -3 linguri ulei de măsline
►100 ml vin alb dulce
Pentru sosul alb:
►100 g unt sau margarină
►100 ml lapte sau apă
►un praf nucșoară
►5-6 căței usturoi
►o linguriță făină
►o crenguță rozmarin
1. Se curăță pulpele de pielițe, se spală și se opăresc 3-4 minute în apă clocotită. După aceea, se scot și se aranjează într-o tavă. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu uleiul de măsline și cu vinul dulce.
2. Tava se bagă în cuptorul încins.
3. Între timp, se spală morcovii și cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se taie morcovii rondele și cartofii cubulețe și se pun apoi împreună cu pulpele rumenite.
4. Separat, se topește untul, se stinge cu făina cernută și se adaugă apa sau laptele călduț. Se presară sare și piper și se amestecă. După ce a căpătat consistența unei ciulamale, se adaugă nucșoara și, la sfârșit, usturoiul măcinat. Sosul se toarnă în tavă și se amestecă ușor. Se servește cu rozmarin proaspăt.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/03/jennifer-lopez-ben-affleck-hepta_7020571-scaled.jpg)