Ingrediente

  • un pui
  • 400 g dovleac
  • 2 cepe
  • 2 căței usturoi
  • tarhon
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un praf nucșoară
  • sare
  • piper
  • 1. Se curăță dovleacul și se taie felii. Acestea se rumenesc ușor într-o tigaie cu ulei încins, se scot și, în același ulei, se pune la călit puiul pârlit și tăiat bucăți.
    2. Se adaugă usturoiul, ceapa, sare și piper și se călesc împreună aproximativ 10 minute.
    3. Se toarnă și vinul în aceeași tigaie și se lasă 2-3 minute la foc mare. Apoi, se reduce focul, se acoperă și se lasă la fiert aproximativ 40 de minute.
    4. După acest timp, se pun bucățile de dovleac, tarhonul și se presară nucșoară. Se mai lasă 10 minute pe foc.

    Sursa foto: Shutterstock