Ingrediente pentru pui chinezesc dulce acrișor:

● 500 g piept de pui

● o lingură amidon

● 2 ardei grași de culori diferite

● o ceapă
● 2 linguri zahăr

● 2 linguri oțet din vin alb

● 2 linguri apă

● 3 linguri ulei
● sare

● piper

● 200 g orez

● 2-3 fire ceapă verde

1. Se amestecă amidonul cu apa, iar carnea se presară cu sare și piper.
2. Într-o tigaie cu ulei încins se pune carnea tăiată fâșii subțiri, se lasă cât să-și schimbe culoarea și apoi se scoate.
3. Se pun apoi ceapa și ardeii să se călească și, după ce se înmoaie, se scot. În tigaie se pun oțetul și zahărul, se lasă să se dizolve zahărul și apoi se adaugă amestecul de amidon.
4. Se lasă 2 minute pe foc, se adaugă carnea și legumele și se mai lasă 5 minute. Se servește cu garnitură de orez simplu fiert cu puțină sare și cu ceapă verde presărată deasupra.

Sursa foto:Shutterstock