Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru sosul de ciocolată:
Pentru umplutură:
Pentru decor:
1. Se pun la fiert apa, laptele, zahărul,
untul și sarea și, după ce s-a topit untul,
se trage amestecul de pe foc și se pun
amidonul și făina dintr-odată. Se amestecă
energic pentru a obține un aluat care se
detașează de pereții vasului.
2. Se pune din nou pe foc pentru a usca
aluatul, se retrage și se lasă la răcit. Se pun
apoi ouăle, amestecând după fiecare. Se
pune aluatul într-un poș și se eliberează
mici cantități pe o tavă unsă cu unt. Se
coc 25 de minute și apoi se lasă la răcit în
cuptor, cu focul stins.
3. Frișca și cele două tipuri de zahăr se bat
și se dau la rece. Pentru sos, se topește
ciocolata cu laptele la bain-marie. După
topire, se scoate de la bain-marie, se
adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă
bine.
4. Se taie gogoșelele, se umplu cu frișcă și
apoi se toarna sosul de ciocolată peste ele.
Se presară fistic măcinat.
Sursa foto:Shutterstock