Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g făină
  • 30 g amidon
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apă
  • o lingură zahăr pudră
  • un praf sare
  • Pentru sosul de ciocolată:

  • 125 g ciocolată
  • 100 ml lapte
  • 25 g unt
  • Pentru umplutură:

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilinat
  • Pentru decor:

  • fistic măcinat
  • 1. Se pun la fiert apa, laptele, zahărul,
    untul și sarea și, după ce s-a topit untul,
    se trage amestecul de pe foc și se pun
    amidonul și făina dintr-odată. Se amestecă
    energic pentru a obține un aluat care se
    detașează de pereții vasului.
    2. Se pune din nou pe foc pentru a usca
    aluatul, se retrage și se lasă la răcit. Se pun
    apoi ouăle, amestecând după fiecare. Se
    pune aluatul într-un poș și se eliberează
    mici cantități pe o tavă unsă cu unt. Se
    coc 25 de minute și apoi se lasă la răcit în
    cuptor, cu focul stins.
    3. Frișca și cele două tipuri de zahăr se bat
    și se dau la rece. Pentru sos, se topește
    ciocolata cu laptele la bain-marie. După
    topire, se scoate de la bain-marie, se
    adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă
    bine.
    4. Se taie gogoșelele, se umplu cu frișcă și
    apoi se toarna sosul de ciocolată peste ele.
    Se presară fistic măcinat.

    Sursa foto:Shutterstock