Ingrediente:

  • 2 bucăți praz
  • 2 morcovi fierți
  • 4 cartofi
  • 4 roșii mari sau 10 mici
  • 2-3 linguri năut gata fiert
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri măsline cu sâmburi
  • 10 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1. Prazul curățat și tăiat bucăți se pune la fiert în apă cu un praf de sare.
    2. Se lasă 10 minute să clocotească și apoi se scurge foarte bine.
    3. Năutul se trece sub un jet de apă rece, morcovii și cartofii se taie și se pun în tigaia cu ulei.
    4. Se măslinele, bucățelele de praz, roșiile și se țin toate pe foc mare timp de 10 minute, amestecând continuu. Se potrivește gustul de sare și piper și, la masă, se aduce cu parmezan ras deasupra.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise