Ingrediente:
►800 g aluat franţuzesc
►8-10 mere
►100 g unt
►150 g zahăr
►24-26 bileţele pentru răvaşe
►zahăr pudră pentru ornat
►scorţişoară după preferinţă
►un ou pentru uns
1. Se scoate aluatul şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei.
2. Se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se călesc în unt. Se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se lasă să scadă la foc potrivit până se leagă ca la dulceaţă.
3. Se pregătesc răvaşele între timp şi se împachetează strâns în folie de aluminiu.
4. Se întinde aluatul, se porţionează şi se adaugă compoziţia de mere. Deasupra se aşază răvaşul frumos împachetat şi se strânge aluatul. Se ung cu ou bătut şi se bagă în cuptor la 150°C.
5. Se scot şi se servesc pudrate cu zahăr, la miez de noapte. Invitaţii vor găsi răvaşele şi încântarea va fi pe măsura mesajelor.