Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 140 g zahăr
  • 140 g făină de migdale
  • 140 g făină
  • 140 g unt
  • coaja unei lămâi
  • 3 gălbenuşuri
  • scorţişoară
  • un praf sare
  • Pentru umplutură:

  • 500 g afine
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • Pentru copt:

  • un gălbenuş
  • zahăr pudră
  • 1. Pentru a face aluatul la această prăjitură vieneză cu afine, se amestecă zahărul, făina, făina de migdale, sarea, coaja de lămâie, scorţişoara şi untul.
    2. Se amestecă cu degetele pentru a obţine un amestec nisipos în care se adaugă gălbenuşurile, se amestecă, se
    transformă în aluat şi se lasă la frigider pentru o oră.
    3. Cantitatea de afine se pune la fiert cu zahărul şi amidonul şi se lasă 2-3 clocote, nu mai mult de 5 minute. Se lasă să se răcească.
    4. Două treimi din aluat se întind şi se așază într-o formă de copt, se pun afinele şi din aluatul rămas se confecţionează benzi care se aşază deasupra.
    Se unge suprafaţa cu gălbenuş, se presară cu zahăr pudră şi se coace 40-45 de minute.
    4. Se servește presărată cu zahăr pudră.

    Sursa foto: Shutterstock