► Ingrediente
►6 ouă
►250 g făină
►375 g ciocolată amăruie
►4 linguri frişcă
►200 g unt
►75 g migdale fulgi
►zahăr vanilat
►200 g zahăr pudră
►un praf sare
►4 linguri cacao
Pentru cremă:
►350 g brânză ricotta
►125 g zahăr pudră
►3 albuşuri
►esenţă de vanilie

► Preparare:
1. Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă frişca şi se lasă apoi să se răcorească.
2. Se freacă untul cu zahărul, se adaugă ouăle, un praf de sare, vanilia, fulgii de migdale şi la final, ciocolata topită, făina şi cacaua. Se încorporează şi se obţine un aluat care se toarnă cu poşul în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă la cuptor, la 150°C.
3. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi vanilia şi apoi se amestecă cu ricotta. Formele coapte se umplu.