Ingrediente:

Pentru blatul de vanilie:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • o linguriță esență de
    vanilie
  • un praf sare
  • Pentru blatul de cacao:

  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr plus 20 g
  • 30 g făină
  • 25 g cacao
  • Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 ml apă
  • o fiolă esență de vanilie
  • 200 g margarină
  • 1. Pentru blatul de vanilie, gălbenușurile se freacă
    bine cu zahărul până ce se albesc, apoi se adaugă
    esența de vanilie, sarea și albușurile bătute spumă.
    Se pune și făina cernută, se amestecă delicat și se
    toarnă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu
    hârtie. Se coace 8 minute și apoi se așteaptă
    5 minute înainte de a scoate blatul din tavă.
    2. Pentru blatul de cacao, se freacă cele patru
    galbenușuri și 100 g zahăr și apoi se pun la bainmarie.
    Se amestecă încontinuu până devine o
    cremă, se scoate și se mixează până ce se răcește.
    Se adaugă făina și cacaua, se bat albușurile cu cele
    20 g zahăr rămase și se adaugă spuma, amestecând
    delicat. Se toarnă aluatul în tavă și se coace
    10 minute. Se asteaptă 5 minute înainte de a se
    scoate din tavă.
    3. Pentru cremă, zahărul și apa se pun pe foc și
    se lasă să fiarbă 10 minute, cât să devină un sirop
    vâscos. Se bat ouăle, se toarnă siropul în fir subțire
    și apoi se mixează până ce crema își dublează volumul.
    Se adaugă treptat margarina tăiată în cubulețe. Se dă la rece 10 minute.
    4. Blatul alb se taie în două, se pune o parte într-o
    tavă, se unge cu un prim strat de cremă, se pune
    blatul cu ciocolată, iar cremă, apoi se așază al doilea
    blat de vanilie și se decorează cu crema rămasă.
    Se lasă la frigider pentru 5 ore.

    Sursa foto:Shutterstock