Ingrediente:
Pentru blatul de vanilie:
vanilie
Pentru blatul de cacao:
Pentru cremă:
1. Pentru blatul de vanilie, gălbenușurile se freacă
bine cu zahărul până ce se albesc, apoi se adaugă
esența de vanilie, sarea și albușurile bătute spumă.
Se pune și făina cernută, se amestecă delicat și se
toarnă compoziția într-o tavă de copt tapetată cu
hârtie. Se coace 8 minute și apoi se așteaptă
5 minute înainte de a scoate blatul din tavă.
2. Pentru blatul de cacao, se freacă cele patru
galbenușuri și 100 g zahăr și apoi se pun la bainmarie.
Se amestecă încontinuu până devine o
cremă, se scoate și se mixează până ce se răcește.
Se adaugă făina și cacaua, se bat albușurile cu cele
20 g zahăr rămase și se adaugă spuma, amestecând
delicat. Se toarnă aluatul în tavă și se coace
10 minute. Se asteaptă 5 minute înainte de a se
scoate din tavă.
3. Pentru cremă, zahărul și apa se pun pe foc și
se lasă să fiarbă 10 minute, cât să devină un sirop
vâscos. Se bat ouăle, se toarnă siropul în fir subțire
și apoi se mixează până ce crema își dublează volumul.
Se adaugă treptat margarina tăiată în cubulețe. Se dă la rece 10 minute.
4. Blatul alb se taie în două, se pune o parte într-o
tavă, se unge cu un prim strat de cremă, se pune
blatul cu ciocolată, iar cremă, apoi se așază al doilea
blat de vanilie și se decorează cu crema rămasă.
Se lasă la frigider pentru 5 ore.
Sursa foto:Shutterstock