Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • o linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • o linguriţă coajă de lămâie rasă
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • 250 ml vin alb foarte dulce
  • 200 g boabe de struguri
  • sare
  • 1. Făina se amestecă ușor cu praful de copt, bicarbonatul şi un praf de sare.
    2. Se amestecă 3/4 din cantitatea de zahăr, 100 g unt, ouăle şi uleiul şi apoi se omogenizează cu făina. Se adaugă esenţa, coaja de lămâie şi vinul în trei reprize.
    3. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu ulei, tapetată cu hârtie şi stropită şi aceasta cu ulei, se pun boabele de struguri deasupra şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se scoate, se pun restul untului şi restul
    de zahăr peste struguri şi se mai lasă la cuptor 20 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock