Ingrediente:
Pentru foi:
Pentru crema de unt:
Pentru crema de ciocolată:
Pentru sirop:
● 200 ml cafea îndulcită
Pentru glazura:
● 100 ml frișcă lichidă
● 150 g ciocolată neagră
1. Pentru foi, se mixează ouăle întregi, zahărul și făina de migdale. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Făina amestecată cu cacaua se cern și se pun peste prima cremă. Se adaugă untul topit, se amestecă, apoi se pune spuma de albuș și se amestecă. Se toarnă 1/3 în tava de copt tapetată cu hârtie, se egalizează și se coace 10-12 minute. Se repetă operațiunea și pentru celelalte două foi.
2. Pentru a obține cremă de ciocolată, se pun frișca și ciocolata ruptă bucățele într-un vas la bain-marie și se lasă până se topește ciocolata. Se ia de pe foc și se lasă la rece 3-4 ore. Se bate apoi până se obține o spumă.
3. Pentru crema de unt, se pun pe foc apa cu zahărul și se lasă până se obține un sirop. Ouăle se bat spumă, apoi peste ele se va turna în fir subțire siropul de zahăr. Compoziția obținută se încorporează treptat, prin amestecare, cu untul și se aromează cu esență de vanilie.
4. Pentru asamblare, se pune o primă foaie, se însiropează cu cafea, se unge cu cremă de unt, se pune a doua foaie, se însiropează cu cafea, se unge tot cu cremă de unt, se pune a treia foaie, se însiropează cu cafea, se unge cu cremă de ciocolata și se lasă la frigider.
5. Se prepară glazura prin topirea ciocolatei în frișca lichidă. După ce se răcește puțin, se ornează prăjitura de la frigider.
Sursa foto: Shutterstock